Maria Viñets

    

Em dic Maria Viñets i sóc de Balenyà, del Susany. Sóc pedagoga, professora d’anglès, de francès, i gran devoradora de llibres des de l’adolescència. De petita vaig començar escrivint poesia, gràcies als jocs florals de l’escola Vedruna, i després als de l’Institut Pere Barnils de Centelles; però als 17 anys vaig animar-me a escriure la meva primera novel.la , El meu estiu”.

L’estiu va passar, i vaig començar a estudiar la carrera de pedagogia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Quatre anys d’estudis, i altre cop de grans canvis, i de moltes coses per explicar, així que, l’últim any, me’n vaig anar a viure a Barcelona, i vaig apuntar-me a un taller d’escriptura, perquè m’ajudessin a posar ordre, a totes aquelles idees que tenia per escriure una altra història;  i després d’un parell d’anys, la vaig acabar des d’Anglaterra.Bebimos, sin duda, más de la cuenta”.

Vaig passar gairebé tres anys a Birmingham, estudiant, treballant i amb una llibreteta petita a la butxaca, sempre a punt per prendre notes de totes aquelles coses que em cridaven l’atenció, i que pensava, que algun dia, hauria de plasmar en una altra possible novel.la, sobre la vida al país anglosaxó. Quan vaig tornar a casa, vaig posar-m’hi, i potser algun dia veurà la llum Alicia al país dels hooligans”.

Després de múltiples revisions cada certs anys a “Bebimos, sin duda, más de la cuenta”, al 2012 em vaig decidir a autopublicar-la, mitjançant l’editorial Bubok, que em permetia vendre-la a través d’internet, i distribuir-la lliurement per les llibreries de la comarca i fer-la accessible a tota aquella gent, que volguessin rememorar els anys 90, la generació X, i aquell sabor amarg de la ressaca.

Actualment visc a Tona, i faig de professora a l’Institut de Gironella, al Berguedà. Tinc dos fills, l’Iu de 3 anys, i l’Aran de 6 mesos, així que, com comprendreu, la meva escriptura queda momentàniament en standby. 


(inquieta) abril-maig'14