Marina Adillon i Moré


Nasqué a Vic, la família es traslladà a Roda de Ter quan tenia 8 anys.  Des de ben petita despatxava a la botiga de queviures de la seva mare. A 15 anys entrà a formar part dels Escoltes de l’Agrupament Bac de Roda de Roda de Ter com a responsable dels Llobatons, els més petits.  A 18 anys començà a treballar de mestra: 2 anys a Roda de Ter, 4 anys a Barcelona, 1 any a Roda de Ter i 36 anys a Folgueroles.

La seva trajectòria com a mestra sempre tingué l’objectiu de treballar per a fer una escola catalana activa i arrelada al medi natural i cultural de Catalunya. Cantà a la Coral Esplai de Roda de Ter i més endavant passà a formar part de la Coral Canigó de Vic.

Fundà i dirigí la Coral Infantil Gallaret de Roda de Ter. Participà al teatre amateur d’aquest poble en diverses obres de teatre, recitals de poesia, fent de Sant Miquel als Pastorets, cantant caramelles...

Al 2001 preparà la primera edició del llibre autobiogràfic del seu pare El último soldado del POUM. L’any 2008 edità el seu primer llibre Amb ales de pols de núvol amb motiu de la seva jubilació com a mestra. Recentment participà en l’edició de Canigó 125 veus recitant un tros del poema de Jacint Verdaguer.

Casada amb Antoni Soler del Brull, durant uns anys visqué a cavall entre El Brull i Vic i, des de fa catorze anys, definitivament al Brull. Té tres fills i cinc néts. Les seves aficions no han variat gaire al llarg dels anys: escoltar música, llegir, escriure, pujar muntanyes...Actualment col·labora amb Càrites i condueix un grup de lectura.

Enamorada de la diversitat i complexitat de les llengües, li agrada llegir en versió original sempre que pot. És una entusiasta de les relacions personals: amistat, companyonia… Manté la colla d’amics que ja tenia de joveneta i, amb noves incorporacions, fan tertúlies, activitats culturals, de lleure o, simplement, fent petar la xerrada.


(Ànima)


125 veus


Homenatge a Marina Adillón, Folgueroles