Mercè Subirachs

    

Des que tinc consciència sempre he tingut a prop un instrument musical,. Tinc la sort que la música em ve de família. Primer vaig començar amb la veu, més tard amb el piano. Amb ell vaig fer les meves primeres improvisacions i melodies. Finalment vaig començar amb la guitarra i gràcies a la seva sonoritat he pogut crear moltes cançons.

He participat en diferents projectes musicals, en grups amateurs, corals (les Veus del Vallès), teatre musical “La cara dolça del Diable”, Performance musical “Llàgrimes al desert” ... A l’estiu de l’any 2008 és quan em llenço a fer el primer concert a “la cara B” del Coleccionista a Gràcia i entro al grup Martollerenc “Artmònix” . És a parir d’aquí quan comença el canvi.

Durant l’any 2009 vam treure el Primer Disc d’Artmònix “MIM”. SEGON PREMI AL CERTAMEN DE SALITJA 15 d'AGOST de 2009.

L'any 2010 vam enregistrar el primer videoclip: “Dins del Temps”. Durant l’estiu de 2010 vaig participar en el cor en un projecte com La Inauguració dels Europeus d'Atletisme 2010 a Barcelona. A finals de l'any 2010 vaig acabar de gravar el meu primer disc en solitari Temps de Núvols.

A inicis de 2011 trec per fi el meu primer disc en solitari: “TEMPS DE NÚVOLS” Disc: TEMPS DE NÚVOLS (Mercè Subirachs) 1- Baralla 2- Enyorança 3- Comença a viure 4- Nit de platja 5- Cor trencat 6- Fantasma del llac 7- Confoses imatges 8- Les mil i una voltes 9- Nadals diferents 10- Temps de núvols Discogràfica Doitter Editat març de 2011 Webs per escoltar.

A finals del 2012 participo en un projecte teatral musicat amb música dels The Cure en català.

A inicis del 2013 trèiem a la llum el segon treball d’Artmònix “En el camí” i es quan faig una petita pausa.

www.mercesubirachs.com

www.artmonix.com

A banda d’aquesta faceta musical , en tinc una altra per la qual se’m coneix més, sóc mestra de música des del 2003 i des del 2010 ho sóc a l’escola Les Basseroles.  Allà ensenyo música als nens i nenes de Balenyà i també faig de tutora de Cicle Inicial.

Relacionat amb l’educació musical conjuntament amb Sergi Miranda vam elaborar un mètode d’ensenyament musical a les escoles recollit en el llibre  “Aprenen Música! Programació per sessions” publicat l’any passat.

Visc a Sant Miquel de Balenyà des de l’any 2010 i des de llavors a banda de l’escola he col·laborat en diverses tasques, entre elles col·laboro dirigint la Coral Gallaret on cada dia es canta millor.

Vaig col·laborar en la creació de l’himne del club esportiu Sant Miquel de Balenyà.

En aquest poble m’he sentit molt ben acollida i integrada .

Moltes Gràcies


(harmonia cromàtica) setembre-octubre'13